Potrzebuję podpowiedzi w kwestii spadku. Czy ktoś z Was miał kiedyś jakieś porady prawne odnośnie takiego tematu i mógłby coś podpowiedzieć? Jeśli jestem z partnerem bez ślubu, to czy mogę jemu, a on mi zapisać wszystko co mamy w spadku? Czy jeśli umrę przed nim, ktoś będzie miał prawo mu to odebrać, podważyć testament? Czy on będzie musiał zapłacić od tego spadku duży podatek?
bajki lego hero factory
spadek
Rozmowy na temat życia codziennego, wymienianie się doświadczeniami, radami i wskazówkami. Pisz, o czym tylko chcesz.
- Bogumila_73
-
pewnak
Re: spadek
Post autor: pewnak »
Jestem w kropce, bo u nas problemy są naprawdę trudne i ja mam sporo do powiedzenia, ale jak już, to jestem z wami połączona, czekam na wasze wskazówki. Chodzi o coś takiego jak sprawy spadkowe Bielsko . Nie chcę się kłócić z tym, co i jak robić, ale kompletnie nie mam do tego podejścia.
-
Płotek
Re: spadek
Post autor: Płotek »
W sytuacji, gdy spadkodawca może być uznany za osobę niezdolną do racjonalnego decydowania w momencie sporządzania testamentu, jego ważność może być zakwestionowana. Szczegółowe wyjaśnienie przesłanek, które mogą to potwierdzić, znajduje się w artykule pod adresem https://haloursynow.pl/pl/651_artykuly- ... ament.html. Ważne jest, aby zebrać odpowiednie dowody i dokumenty medyczne.